Ce este OEKO-TEX?

Certificarea OEKO-TEX® Standard 100 este emisă de Asociația Internațională de Cercetare și Control în sectorul Ecologiei textile (OEKO-TEX®) și se aplică întregului sector textil, de la materii prime la produse semifabricate, cum ar fi saltelele.

Produsele textile utilizate pentru ambalarea saltelelor trec prin teste stricte care analizează prezența oricăror substanțe dăunătoare și periculoase pentru sănătatea umană.

Care sunt substanţele interzise?

Pentru a determina dacă un produs este eligibil pentru certificare, se efectuează o serie de teste pe substanțe nocive, inclusiv:

• substanțe interzise de lege;

• substanțe a căror utilizare este reglementată de lege;

• substanțe chimice despre care se știe că sunt dăunătoare sănătății (dar care nu sunt încă reglementate de lege);

• parametrii pentru protecția sănătății.

Standardul identificat prin textul Oeko este foarte important, deoarece cerințele depășesc cu mult legile naționale existente.

De ce au fost certificate saltelele eudorm.ro?

Saltelele oferite de eudorm.ro sunt certificate OEKO-TEX® Standard 100 datorită calității ridicate a materialelor utilizate.

Ne propunem să îmbunătățim continuu calitatea produselor pentru a asigura clienților noştri cel mai mare confort și standarde de calitate ridicate.

De ce să cumeri o saltea certificată Oeko-Tex?

  • siguranța pielii – saltelele certificate Oeko-tex sunt testate și verificate pentru substanțe toxice sau nocive. Atunci când cumperi o saltea certificată Oeko-Tex, ai siguranța că nu vei fi expus în timpul somnului la substanțe periculoase care îți pot afecta sau irita pielea;
  • protecția sănătății – Oeko-tex garantează că saltelele certificate nu conțin substanțe chimice dăunătoare pentru sănătate.
  • absența alergenilor – Saltelele certificate Oeko-Tex sunt testate pentru a elimina sau reduce la minimum utilizarea substanțelor alergene. atunci când cumeri o astfel de saltea, reduci la maximum riscul de a dezvolta reacții alergice sau iritații ale pielii.
  • Încredere în calitate: Certificarea OEKO-TEX este recunoscută la nivel mondial și oferă o garanție a calității și siguranței produselor textile. Atunci când cumeri o saltea certificată OEKO-TEX, ai încredere că aceasta a fost testată și verificată conform standardelor internaționale în domeniu.