Ce este certificarea CertiPUR?

CertiPUR este un program de testare și analiză și o certificare voluntară pentru caracteristicile mediului, sănătății și siguranței spumei poliuretanice utilizate în lenjeria de pat și aplicațiile de tapițerie. Această categorie include, de asemenea, saltelele.

Care este funcţia specifică a certificării CertiPUR?

Certificarea CertiPUR specifică substanțele care nu pot fi utilizate în producția de spume poliuretanice și stabileşte limitele maxime riguroase pentru unele componente.

Compania Europur a creat certificarea CertiPUR, standardul pentru siguranța sănătății umane și a mediului din industria europeană pentru spumă poliuretanică flexibilă (PU), utilizată în sectoarele lenjeriei de pat și a mobilierului tapițat.

Acesta răspunde cererii de a crea niveluri de atenție din ce în ce mai ridicate față de siguranța, sănătatea și durabilitatea produselor din spumă poliuretanică flexibilă, cu angajamentul clar de a crește, sistematic, standardele de calitate.

Producătorii europeni, care aleg în mod voluntar să adere la standardele CertiPUR, trebuie să respecte orientările certificării și pot raporta eticheta de calitate a produselor lor.